Mrzli zimski večeri so odličen čas za sladkanje z vročo čokolado. Si jo znate pripraviti sami? Pred vami je recept, s pomočjo katerega boste v le petih minutah pripravili najslastnejšo vročo čokolado, kar ste jo kdaj poskusili. Skrivnost je v sestavini, ki se odlično poda k okusu kakava.
KAKO PRIPRAVITI NAJSLASTNEJŠO VROČO ČOKOLADO: Skrivnost je v tej sestavini
Trendi
Skrivnostna sestavina, ki bo povzdignila okus in aromo vroče čokolade, je tahini ali sezamova pasta.
Potrebujete približno skodelico in pol temne ali mlečne čokolade, skodelico tahinija, ščepec soli in osem skodelic mleka. Mleko počasi segrevajte v posodi, medtem pa v mikrovalovni pečici ali na štedilniku stopite čokolado. V stopljeno čokolado vmešajte tahini in sol, dodate pa lahko tudi ekstrakt vanilije. Ko se zmes zgosti, jo vlijte v vrelo mleko in nekaj časa kuhajte.
Napitek seveda postrezite vroč. Naj vam tekne!
Komentiraj
Regional priporoča
Več trendov
Zadnje iz goriške
Več kronike
'PO POLŽJE' JE PREBLAG IZRAZ: Gospa po primorski avtocesti s hitrostjo 30 km/h
N.J.
-
včeraj ob 12:59
Novo iz Slovenije
VELIKA VEČINA ZADOVOLJNIH S SLUŽBO: Delovno aktivnih je bilo lani v Sloveniji največ do zdaj
U.G.
-
včeraj ob 21:14
PROPS: Delo javnih uslužbencev je pogosto spregledano, a brez dvoma nenadomestljivo
U.G.
-
včeraj ob 16:42
IŠČEJO GA: Na begu je že več kot leto dni, večinoma se zadržuje med Trstom in Koprom
A.S.
-
včeraj ob 13:27