Kar sami nismo spekli za božične in novoletne praznike, so nam zagotovo še gostje kaj prinesli. Kam z ostanki peciva, ki se sušijo ali smo se jih naveličali, jih pa ne želimo zavreči?
KAM Z OSTANKI PECIVA OD PRAZNIKOV? 4 predlogi, kako ga porabiti
Trendi
Naredite ježke, rumove kroglice, cake popse ali sladoled, ki se ne topi.
Sestavine so enostavne, porabite vse, kar vam je ostalo od peke in ostankov peciva. Vse skupaj zdrobite v skledi, dodajte stopljeno čokolado in malo masla. V drugem primeru lahko dodate mascarpone sir in čokolado ali nutelo. Če je masa presuha, dodajte coca-colo ali drug sok, lahko tudi rum.
Vse skupaj zmešajte in pustite za eno uro v hladilniku, nato pa oblikujte v želeno obliko.
Na koncu povaljajte v kokos, potopite v čokolado, okrasite z mrvicami, orehi …
Komentiraj
Regional priporoča
Več trendov
Zadnje iz goriške
Več kronike
ŠE ENA SMRT NA NAŠIH CESTAH: Motorist trčil v kovinsko ograjo in umrl na kraju
N.J.
-
danes ob 18:18
PO SPORU ODJEKNILI STRELI: 81-letnik hudo ranil 40-letnika, ki je v kritičnem stanju
N.J.
-
danes ob 17:55
MOTORIST PRISTAL V JARKU: Poškodovanega Nemca s helikopterjem odpeljali v UKC Ljubljana
A.P.
-
danes ob 14:01
Novo iz Slovenije
VSESLOVENSKI KMEČKI PROTEST? "Zakon o zaščiti živali tako rekoč napad na kmetijstvo"
N.J.
-
danes ob 18:26
POKOJNINE DANES ZA ODSTOTEK NIŽJE: V veljavi je obvezen prispevek za dolgotrajno oskrbo
A.P.
-
danes ob 14:34
OMIĆ SE VRAČA, DONČIĆ PRIHAJA: Slovenski košarkarji že v nizkem štartu za EuroBasket
U.G.
-
danes ob 11:58