Slovenska mladinska kuharska reprezentanca, v kateri je tudi Portorožan Marko Gorela, je na svetovnem prvenstvu mladih kuharjev v korejskem Seulu uspešno začela svoj nastop. Na tekmovanju kuharjev, starih do 24 let, so mladi mojstri v prvi tekmovalni disciplini, pripravi in razstavi hladnih jedi osvojili srebrno medaljo v izjemni konkurenci mladih kuharskih mojstrov iz Francije, Italije, Španije, Švedske, Danske, Nemčije.
Mladi kuharji drugi na svetu
Piran
Dnevnik poroča, da so imeli po prihodu v Južno Korejo precej težav z nabavo živil, ki so jih predvideli za pripravo jedi. Svežih jagod, malin in borovnic na korejskem polotoku enostavno ni mogoče dobiti, divjačine, za katero so imeli vse uvozne papirje in deklaracije, pa jim korejski cariniki niso dovolili prepeljati v Seul.
Po neverjetnem uspehu se bodo mladi slovenski kuharji, ki jih vodi Borut Jakič, jutri pomerili v pripravi gastronomskega menija s petimi hodi, treh inovativnih predjedi in štirih sladic.
Regional priporoča
Zadnje z obale
Zadnje iz goriške
Več kronike
'PO POLŽJE' JE PREBLAG IZRAZ: Gospa po primorski avtocesti s hitrostjo 30 km/h
N.J.
-
danes ob 12:59
Več trendov
Novo iz Slovenije
PROPS: Delo javnih uslužbencev je pogosto spregledano, a brez dvoma nenadomestljivo
U.G.
-
danes ob 16:42
IŠČEJO GA: Na begu je že več kot leto dni, večinoma se zadržuje med Trstom in Koprom
A.S.
-
danes ob 13:27