Strokovnjaki trdijo, da je 9 minut povsem dovolj za alkohol in limonin sok, da uniči bakterijo salmonele in je koktajl varen za pitje.
S SALMONELO SE LAHKO OKUŽITE TUDI S KOKTAJLOM: Imamo recept, kako ga popiti 'varno'
Trendi
Nekateri koktajli, ki vsebujejo viski ali gin, limonin sok, sirup in led, so pogosto pomešani s surovim jajčnim rumenjakom. Koktajlom ga dodajajo, da ustvarijo svileno strukturo in peno na vrhu.
In prav z uživanjem jajc se lahko okužimo s salmonelo. A strokovnjaki trdijo, da je povsem dovolj, če se koktajl pusti stati 9 minut. Alkohol in limonina kislina bosta uničila bakterijo, koktajl pa bo varen za uživanje.
Kot so zapisali pri časniku LWT – Food Science and Technology, je problem ravno v hitri distribuciji, zato je še kako pomembno, da koktajl ne pride takoj na mizo. V 6 minutah bakterije v pijači propadejo, v 9 minutah so popolnoma mrtve.
Komentiraj
Regional priporoča
Več trendov
Zadnje iz goriške
Več kronike
ZNOVA PREVOZNA: Hitra cesta je bila zaradi prometne nesreče zaprta več kot pet ur! (FOTO)
A.S.
-
včeraj ob 18:12
PO DVEH DNEH ŽE NOV PRIMER: V Istri prijeli še enega moškega, ki je snemal gole otroke
A.S.
-
včeraj ob 11:33
BRUTALEN NAPAD PRED KAMERO: Udaril jo je z glavo, potem pa zagrozil z nožem (VIDEO)
U.G.
-
včeraj ob 10:08
Novo iz Slovenije
OPOZORILO PROMETNOINFORMACIJSKEGA CENTRA: Konec tedna bo na cestah znova bolj obremenjen
A.S.
-
2.8.2025 ob 08:37
REFERENDUM O PROSTOVOLJNEM KONČANJU ŽIVLJENJA: Začetek zbiranja podpisov 1. septembra
A.P.
-
1.8.2025 ob 16:39
MOŽNI NALIVI S TOČO: Iz Furlanije - Julijske krajine potuje k nam pas močnih neviht
A.P.
-
1.8.2025 ob 16:21