Na carinskem pomolu v Izoli je včeraj dišalo po morskih dobrotah, na svoj račun pa so prišli tudi ljubitelji mesa in brezmesnih jedi. Na stojnicah kulinaričnega dogodka "Pomol okusov" je slastne jedi in pijače predstavilo dvajset lokalnih ponudnikov, med njimi so bili tudi gostje iz Idrije.
V IZOLI JE DIŠALO PO MORSKIH DOBROTAH: "Pomol okusov" tudi tokrat obiskovalce razvajal z bogatim naborom istrskih jedi (FOTO)
Izola
Ljubitelji morske hrane so lahko uživali v pedočih, sardelah na žaru, ocvrtih sardelah, tuninem karpaču, morskih hladnih predjedeh, kot so mediteranski tacosi, bakala in hobotnica v solati.
Ljubitelji mesa pa so lahko izbirali med govejo tagliato, paninom z zorjeno govedino ali zgolj pršutom. Idrijci so navduševali z lokalno specialiteto, tradicionalnimi žlikrofi, ki so jih ponudili tudi v brezmesni različici. Lačni pa niso bili niti obiskovalci, ki ne jedo mesa, saj so gostinci ponujali tudi vegetarijanske jedi iz izolskega podeželja, kot je polenta z artičokami.
Utrinke živahnega dogajanja si lahko ogledate v fotogaleriji.
Komentiraj
Regional priporoča
Zadnje z obale
Zadnje iz goriške
Več kronike
POZOR, NA PLAŽAH PREŽIJO TATOVI: V Portorožu se domačin 'ni mogel upreti' dragim očalom
T.K.
-
danes ob 14:21
Več trendov
Novo iz Slovenije
OSTAL BREZ 100.000 EVROV: Podjetnik iz Kranja nasedel lažni selitvi bančnega računa
A.P.
-
6.7.2025 ob 12:59
ARSO OPOZARJA: Popoldan bo slovensko obalo dosegla izrazita nevihtna linija
A.P.
-
6.7.2025 ob 10:53
GALEBI SE Z OBALE SELIJO V NOTRANJOST DRŽAVE: V mestih najdejo vse, kar potrebujejo
A.P.
-
6.7.2025 ob 10:45