September bo v Izoli obarvan z bakalajem oz. polenovko na belo, ki predstavlja nepogrešljiv del hladnih istrskih predjedi. Od danes pa vse do 26. septembra bo 14 izolskih gostiln v okviru dnevov bakalaja ponujalo izvirne menije s to jedjo, so zapisali v Turističnem združenju Izola.
V IZOLO NA RAZVAJANJE BRBONČIC: September bo obarvan z bakalajem
Izola
Sezono kulinaričnih akcij so v Izoli junija otvorili z dnevi domačih pedočev oz. klapavic, po vročem poletju pa si bodo obiskovalci Izole lahko privoščili bakala.
Dnevi bakalaja so v letošnjem letu druga kulinarična akcija, v kateri se pod skupno kulinarično tematiko združujejo izolski gostinci.
Bakala je lahko veliko več kot ribji namaz, poudarjajo v turističnem združenju in dodajajo, da si brez bakalaja obiska istrskih restavracij skoraj ne znamo predstavljati, saj velja za nepogrešljivo predjed.
Komentiraj
Imperio |
12 .09. 2021 ob 18: 40
-1
Pridemo v Izolo
Regional priporoča
Zadnje z obale
Zadnje iz goriške
Več kronike
'PO POLŽJE' JE PREBLAG IZRAZ: Gospa po primorski avtocesti s hitrostjo 30 km/h
N.J.
-
včeraj ob 12:59
Več trendov
Novo iz Slovenije
VELIKA VEČINA ZADOVOLJNIH S SLUŽBO: Delovno aktivnih je bilo lani v Sloveniji največ do zdaj
U.G.
-
včeraj ob 21:14
PROPS: Delo javnih uslužbencev je pogosto spregledano, a brez dvoma nenadomestljivo
U.G.
-
včeraj ob 16:42
IŠČEJO GA: Na begu je že več kot leto dni, večinoma se zadržuje med Trstom in Koprom
A.S.
-
včeraj ob 13:27