V barčku v pariškem predelu Montmartre je glavni kuhar Elie Daviron prav ponosen, da je njegov novi meni nekaterim strankam obrnil želodec in da nekateri potrebujejo vsaj tri alkoholne pijače, da si upajo pojesti njegove jedi. Kuhar namreč izvaja gastronomski eksperiment, kot je poimenoval selekcijo "žuželčjih tapasov".
V pariškem baru na meniju škorpijoni in hrošči
Odklop
Poleg običajnih jedi so namreč na meniju tudi jedi s kobilicami, hrošči, škorpijoni in dvema različnima vrstama črvov. 26-letni kuhar iz Montpelliera na jugu Francije se je pred leti začel zanimati za to, kako bi lahko žuželke v prihodnosti postale povsem običajen vir proteinov v Evropi.
Po letošnji objavi poročila Združenih narodov o užitnih žuželkah pa je prišel do spoznanja, "da ljudje čakajo na nekoga, ki se bo lotil česa takšnega". Daviron je od podjetja, ki ima dovoljenje za uvažanje posušenih žuželk, naročil izbor ter začel eksperimentirati z recepti. Tako je sestavil pet receptov, med njimi za škorpijona s poprom, hrošče s kumarami, ingverjem in grahom ter kobilice z jajcem.
Regional priporoča
Več trendov
Zadnje iz goriške
Več kronike
ŠOK V ZAGREBŠKEM VRTCU: Vzgojiteljica je otroke 'za kazen' zapirala, enega poškodovala
U.G.
-
včeraj ob 19:30
NI ŠLO ZA LAŽEN PREPLAH: Res se je po ulicah sprehajal moški s puško v roki (FOTO)
N.J.
-
včeraj ob 11:00
Novo iz Slovenije
10 LET SKUPAJ: Skupina 'Po primorsko' o izzivih in pomembnosti povezovanja (FOTO)
U.G.
-
včeraj ob 19:40
UTRINKI S PRIKAZNE VAJE STENSKEGA REŠEVANJA: Hkrati sta potekala dva pristopa (FOTO)
U.G.
-
včeraj ob 15:39
'REVOLUCIJA' V DENARNICAH: Vlada predlaga obvezno božičnico in višji prag za normirance
M.U.
-
včeraj ob 13:06
PRIMORSKA VAS POD PRITISKOM: Domačini siti razbitih steklenic in pobruhanih ulic
M.U.
-
17.9.2025 ob 20:58
STARMAN NA PREIZKUŠNJI: Podpora za izvolitev varuha vprašljiva že ob začetku
M.U.
-
17.9.2025 ob 15:42