Dober kuhar nima gena za dobro kuhanje, ampak je oseba, ki ljubi hrano in pozna njene male skrivnosti. Pomemben del teh so vsekakor začimbe, ki jih lahko izkoristite pri vsaki jedi in jo tako naredite okusnejšo.
Da bi pričarali pravi okus popra, ni dovolj, če tega kupite mletega v vrečki ali steklenički. Najboljši je tisti v zrnu, ki ga zmeljete sami, tik preden ga dodaste jedi. Za različne jedi je praktična tudi rdeča paprika, ki je lahko sladka ali pekoča, odvisno od tega, kako pikantno hrano pripravljate. Če imate radi okus koromača, je mogoče kupiti njegovo seme, ki bo jedem dal sladkast okus. Uporablja se tudi kot začimba za klobase.
Garam masala je tradicionalna indijska začimba, najpogosteje pa jo sestavljajo črni poper, klinčki, cimet, kumina in kardamoma. Ruj se pogosto uporablja v perzijskih receptih, s svojim okusom pa spominja na limono. Prilega se omakam, solatam in rižu, dovolj pa je že kanček te začimbe.
Regional priporoča
Več trendov
Zadnje iz goriške
Več kronike
ŠOK V ZAGREBŠKEM VRTCU: Vzgojiteljica je otroke 'za kazen' zapirala, enega poškodovala
U.G.
-
danes ob 19:30
NI ŠLO ZA LAŽEN PREPLAH: Res se je po ulicah sprehajal moški s puško v roki (FOTO)
N.J.
-
danes ob 11:00
Novo iz Slovenije
UTRINKI S PRIKAZNE VAJE STENSKEGA REŠEVANJA: Hkrati sta potekala dva pristopa (FOTO)
U.G.
-
danes ob 15:39
'REVOLUCIJA' V DENARNICAH: Vlada predlaga obvezno božičnico in višji prag za normirance
M.U.
-
danes ob 13:06
PRIMORSKA VAS POD PRITISKOM: Domačini siti razbitih steklenic in pobruhanih ulic
M.U.
-
včeraj ob 20:58