Mnogim ljubiteljem jagod se je že kdaj zgodilo, da so razočarano ugotovili, da so nekatere jagode prehitro zgnile. A tukaj je trik, s katerim lahko dalj časa ostanejo sveže, za to pa potrebujete samo eno sestavino, ki jo zagotovo imate v svojem gospodinjstvu.
OBOŽUJETE JAGODE? S tem preprostim trikom bodo ostale dlje časa sveže
Trendi
V skledi zmešamo pol skodelice kisa ter dve in pol skodelice vode. V mešanico damo jagode in jih pustimo, da se namakajo nekaj minut. Kis bo uničil vse bakterije, ki povzročajo hitro kvarjenje jagod. Brez skrbi, kisa na jagodah ne boste občutili.
Jagode nato temeljito osušite s papirnato brisačo. Bolj ko jih boste posušili, dlje bodo trajale. Shranite jih v hladilnik. Ta trik lahko uporabite tudi za drugo jagodičevje, kot so robide in maline.
Komentiraj
Regional priporoča
Več trendov
Zadnje iz goriške
Več kronike
Novo iz Slovenije
"OPRAVITE V PLENICO": Bolniki na hodnikih urgence ležijo tudi dva ali celo tri dni
T.K.
-
danes ob 11:44
POZOR, TO JE ZADNJI DAN: Furs samo še danes sprejema ugovore na izračun dohodnine
N.J.
-
danes ob 08:20
V OBJEKTU NEKDANJE CARINE BO TURISTIČNI INKUBATOR: Kaj bodo Kraševci vanj umestili?
T.K.
-
včeraj ob 14:55